Aarhus Kommunes nye hjemmeside

Ideer og konstruktiv feed back har stor værdi i den videre udvikling af indholdet.

Hjemmesiden er udviklet med tanke på, hvordan brugerne i dag anvender hjemmesider. 70% af de brugere, der besøger Aarhus Kommunes hjemmeside, har søgt efter indhold i Google, og ca. halvdelen besøger siden fra en mobiltelefon. Den viden har været vigtig i forhold til at udarbejde hjemmesidens design og navigation. Alt indhold på den nye hjemmeside kan vises på såvel pc som mobiltelefoner med en god brugeroplevelse.

Mandag den 11. juni lancerer vi den nye hjemmeside endeligt og den bliver dermed Aarhus Kommunes officielle hjemmeside.

Selv om mange mennesker har lagt et stort arbejde i at skabe indhold til aarhus.dk, kan vi aldrig nå det helt perfekte resultat. Der vil være fejl og mangler, og vi er meget bevidste om, at indholdet kan blive meget bedre med hjælp fra dig og andre brugere til at sikre, at det for alvor bliver en hjemmeside for hele Aarhus.

 

 

Det finder du på aarhus.dk

Hjemmesidens største hovedindgange har borgere og virksomheder som målgruppe. Indholdet hér er gennemskrevet og præsenteret med tanke på, at det skal være så konkret og handlingsorienteret som muligt. Hjemmesiden skal være med til at gøre det enkelt for borgere og virksomheder at få overblik over kommunens servicetilbud. Det skal være nemt at benytte de mange muligheder for at betjene sig selv og dermed få en lettere hverdag.

Den nye hjemmeside aarhus.dk har desuden en hovedindgang, der hedder Demokrati. Den rummer det indhold, der blev præsenteret i den tidligere hjemmesides Politikindgang, men det er tanken at udvikle indholdet hen over det næste halve år, så aarhus.dk også bliver et stærkt omdrejningspunkt for borgerinddragelse og aktivt medborgerskab.

Flere nye hjemmesider

I løbet af de kommende måneder udskifter vi også en lang række mindre hjemmesider – såkaldte subsites. I alt 10 subsites, som er bygget i den nye løsning, er allerede online, for eksempel Frivillighovedstadens hjemmeside: https://frivillighovedstad.dk/

Fakta om den nye hjemmeside:

  • Virksomheden Zupa A/S har udarbejdet design- og navitationsprincipper og for den nye hjemmesideløsning
  • Virksomheden Kruso A/S står bag den tekniske løsning baseret på open source platformen Umbraco.
  • Foruden aarhus.dk udskifter Aarhus Kommune ca. 50 mindre hjemmesider, som alle er lavet i den samme tekniske løsning.