Messe skal bygge bro for unge til erhvervsuddannelser

For 8. klasserne er der mulighed for at deltage i konkurrencen SkillsStafetten. Alle kan deltage i AarhusSkills-erhvervsuddannelsesmesse, hvor erhvervsskolerne fylder tre haller med stande og praktiske prøver på håndværk.

”Det er en hel verden af spændende muligheder, der åbner sig, når de unge stifter bekendtskab med erhvervsuddannelserne. Ikke nok med at der er gode job, god løn og mange karriereveje – der er også mulighed for at læse videre eller tage en EUX allerede fra begyndelsen, hvor man kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen. AarhusSkills viser virkelig mangfoldigheden i ungdomsuddannelserne,” siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, der byder velkommen til deltagerne.

I år er søgningen til SkillsStafetten rekordstor. Hver anden 8. klasses elev er tilmeldt konkurrencerne, og deltagerne fordeles på 162 hold, der dyster i praktiske færdigheder, samarbejde, hurtighed og kvalitet. De seks hurtigste hold går videre til DM i Skills til april i Næstved, hvor de skal dyste om at blive landets bedste.

”Målet er at have en sjov konkurrence, men først og fremmest at informere og give unge en smagsprøve på erhvervsuddannelserne. Vi har brug for, at flere unge har et bredere blik på uddannelse end blot at vælge gymnasiet pr. automatik. Det er AarhusSkills en god indgang til,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, der overrækker præmierne til de hurtigste hold i SkillsStafetten.

AarhusSkills arrangeres af Aarhus Kommune i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, SkillsDenmark og de seks erhvervsskoler - Aarhus Tech, Aarhus Business College, SOSU Østjylland, Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus, VIA Beklædningshåndværker samt Institut for Odontologi og Oral Sundhed.

Tidsplan for AarhusSkills 2018-2019

 • Erhvervsskolerne på AarhusSkills
  CERES Park og Arena
  15. november kl. 9.00 – 14.00
  (7.-10. klasse og lærere)
 • Erhvervsuddannelsesmesse
  CERES Park og Arena
  15. november kl. 16.00 – 19.00
  (8. klasses-elever og deres forældre)
 • SkillsStafetten
  CERES Arena
  15. november kl. 9.00 – 14.00
  (8. klasser dyster, alle er velkomne til at overvære konkurrencen)

 

Kontaktoplysninger

Hanne Marklund, udviklingskonsulent, Beskæftigelsesforvaltningen: 51 57 63 34 eller hmar@aarhus.dk

facebook.com/aarhusskills

Læs mere om AarhusSkills på SkillsDenmarks hjemmeside