Banegårdskvarteret skal udvikles, så det bliver et mere attraktivt sted at færdes og opholde sig.

Det er et trafikalt knudepunkt og er præget af ikoniske bygninger og arkitektur. Aarhus H fungerer på mange måder som en byport – en indgang til Aarhus - og tusindvis af mennesker passerer gennem området hver dag.

Men hvad skal det være for et område? Hvilke funktioner drømmer vi om? Hvilken slags by vil vi gerne have?

En indledende visionsproces skal være med til at bestemme hvilke visioner, værdier og tematikker, der skal ligge til grund for den overordnede helhedsplanlægningen af området omkring Aarhus H.

Visionsprocessen skal munde ud i en række overordnede principper, der kan hjælpe med at prioritere pladsen og sikre, at vi i fællesskab udvikler en levende og attraktiv by. En god by for alle.

 

Tryk på billedet for at se større version.

Banegårdskvarteret skal udvikles, så det bliver et mere attraktivt sted at færdes og opholde sig. Men hvad skal det være for et område? Hvilke funktioner drømmer vi om? Hvilken slags by vil vi gerne have?

I kommentarfeltet herunder kan du skrive, hvad du har af ønsker og drømme for området.


Du kan læse mere om kommunens behandling af personoplysninger her.

Herunder kan du tilmelde dig nyhedsbrevet for processen.


Nyhederne indeholder invitationer og aktuelt stof om visionsprocessen for Banegårdskvarteret. Vi bruger kun dine oplysninger til udsendelse af nyhedsbrev, og sletter dem, hvis du framelder dig, eller hvis vi ophører med at udsende nyheder på det område, du er tilmeldt. Du kan afmelde dig nyhederne via linket "Afmeld nyhedsbrev", som du finder i bunden af nyhedsbrevet. Læs mere om kommunens behandling af personoplysninger her

Torsdag den 4. april havde en gruppe engagerede aarhusianere fundet traveskoene frem. På en byvandring i området omkring Aarhus Hovedbanegård var der mulighed for reflektere over infrastruktur og byliv i området.

Tak for jeres bidrag til visionsprocessen.

Her kan du se program og oplæg fra arrangementet.

  

  

  

Mandag den 25. marts 2019 var cirka 150 borgere og interessenter samlet for at skyde visionsprocessen for Banegårdskvarteret i gang.

Tak for en god dialog. Jeres input vil indgå i det videre arbejde med at lave en overordnet vision for området.

Du kan se Forvaltningschef Luise Pape Rydahl og Anlægschef Trine Buus Karlsens præsentationer fra møder her.

Herunder kan du se billeder fra arrangementet: