Gå til hovedindhold

Nye regler og priser for parkering i 2024

Få overblik over de nye regler og priser, der bliver indført i løbet af 2024.

 • Læs op

Indhold

  I Aarhus Kommune har vi en ambition om at reducere trængslen på vejene og bidrage til en mere klimavenlig by. Derfor justerer vi løbende på regler og priser for parkering. På denne side kan du få overblik over de ændringer, der sker i 2024.

  Vi opdaterer siden, efterhånden som de tekniske detaljer i ændringerne falder på plads.

  OBS til dig, der har en beboerlicens til Trøjborg, Frederiksbjerg eller området ved det gamle amtssygehus:

  I løbet af 2024 bliver Trøjborg (1. februar), Frederiksbjerg og området ved det gamle amtssygehus til rød betalingsparkeringszone. Det betyder ingenting for dig, der har beboerlicens til ét af de tre områder. Du kan nemlig ikke have en beboerlicens til gul eller rød zone. Din beboerlicens gælder kun til det område, der er angivet på licensen fx  ’Område 11, Trøjborg’ eller ’Område 5, Frederiksbjerg'.

  Læs mere om beboerlicenser og se de enkelte områder og regler

  De særlige regler for 'Beboerlicensområde 1, City’ gælder kun dér.

  I løbet af 2024 skifter betalingsparkeringszonerne på Trøjborg (1. februar), på Frederiksbjerg og ved det gamle amtssygehus farve fra gul til rød. Desuden bliver Daugbjergvej en del af rød betalingsparkeringszone. De nye zonefarver og priser gælder først fra det øjeblik, vi har skiftet alle parkeringsskilte i de enkelte områder. Så længer den zone, du parkerer i, er gul i din betalingsapp eller på betalingsautomaterne, er det reglerne for gul zone, der gælder. Og så må du fortsat parkere de første to timer til nul kroner med korrekt registrering. Først når samtlige parkeringsskilte i områderne har skiftet farve til rød, skal du til at betale for parkering fra første time. 

  Bor du i et af områderne, får du besked i e-Boks om datoen for skiftet fra gul til rød zone. Zoneskiftet vil desuden fremgå på kortet i din betalingsapp og på betalingsautomaterne. 

  OBS: Det betyder ikke noget for din beboerlicens, at betalingsparkeringszonen skifter farve fra gul til rød. Alle beboerlicenser i samtlige licensområder gælder som hidtil.

  Se kort over betalingsparkeringsområderne her

  Fra 1. januar koster det 2.500 kroner om året at have en beboerlicens til første benzin-, diesel- og hybridbil og 3.750 kr. for anden bil og opefter. For el- og brintbiler bliver prisen sat op fra 0 til 500 kr. om året. Motorcykler sidestilles med benzin-, diesel- og hybridbiler.

  Den nye pris gælder først fra det øjeblik, du i løbet af 2024 køber en beboerlicens. Hvis du allerede har en beboerlicens, gælder den som hidtil og til den dato, der er angivet på licensen.

  Få svar på de oftest stillede spørgsmål om prisstigningen på beboerlicenser her

  Prisen for at parkere i de kommunale parkeringshuse (Navitas, Busgadehuset, Nørreport og Kalkværksvej) bliver sænket fra 17 til 15 kr. i timen på hverdage kl. 8-19 og lørdage kl. 8-16. På øvrige tidspunkter er det gratis at parkere i de fire kommunale parkeringshuse.  

  Dermed sparer du op til 10 kroner i timen ved at parkere i et kommunalt parkeringshus i stedet for at parkere på en kommunal gadeparkeringsplads - her stiger timeprisen nemlig fra 22 til 23 kr. i timen på hverdage kl. 8-19 og lørdage kl. 8-16.

  Læs mere om priser og betaling for parkering i Aarhus her

  Fremover er det gratis at parkere på kommunale parkeringspladser på søndage og helligdage. Det er ikke nødvendigt at registrere parkeringen, så du kan bare parkere og nyde byen.

  Du skal som altid overholde lokale parkeringsbestemmelser som parkering inden for stregerne og krav om korrekt indstillet parkeringsskive. Du skal også flytte dit køretøjet rettidigt fra parkeringspladser med tidsbegrænsning.

  Læs mere om priser og betaling for parkering i Aarhus her