Betaling for parkering

I tabellen kan du se betalingstider og takster for de offentlige parkeringsanlæg i Aarhus Kommune. I andre tidsrum samt søndage og helligdage er det gratis at parkere i de offentlige parkeringsanlæg.

Dag Tidsrum 1. time 2. time 3. time
Mandag-fredag Kl. 09.00-19.00 12 kr. 17 kr. 22 kr.
Lørdag Kl. 09.00-16.00 12 kr.  17 kr.  22 kr.

Aarhus Kommune har aftaler med seks forskellige ordninger, der gør det muligt at betale for parkering med smartphone. Ordningerne koster et abonnement per måned, en transaktionsafgift per gang samt den normale parkeringstakst. For at få mere information kan du besøge udbydernes hjemmesider:

Besøg ParkOne

Besøg Easy:Park

Besøg ParkMan

Besøg ParkPark

Besøg WayToPark

Besøg Parkometer

Du kan betale med kreditkort ved samtlige af Aarhus Kommunes billetautomater. Fra januar 2016 går Aarhus Kommune væk fra at lægge parkeringsbillet i forruden. Fra 2016 skal du i stedet indtaste din bils nummerplade ved automaten sammen med dine kortoplysninger. Ved at scanne bilens nummerplade kan parkeringskontrollen se, om der er betalt for parkering.

HUSK at tjekke ud igen ved afgang. Udtjekning sker ved at indsætte samme kort i én af Aarhus Kommunes billetautomater. Anvender du ikke samme kort ved afgang som ved ankomst, resulterer det i en dobbelt indtjekning. Hvis du tjekker ind på en søndag eller helligdag skal du huske at tjekke ud, da der først vil ske udtjekning efter 1 døgn.

Betaler du parkering med et debetkort eller mastercard, reserveres der et beløb på kr. 99 på din konto, som du ikke kan bruge, før beløbet er blevet frigivet igen.

Reservationer på køb foretaget ved fjernsalg og internethandel slettes automatisk inden / eller der kan gå op til 30 dage. Vi har ikke mulighed for at ophæve en reservation.

Bankerne reserverer beløbet, da de har lovet forbrugeren, at de ikke kan hæve over med debet kort, det reserverede beløb svarer til en parkering på 99 kr.

Glemmer du at tjekke ud ved afgang, er eftertidsbetalingen maksimum ét døgn.

Se video: Sådan tjekker du ind

Se video: Sådan tjekker du ud

 

Du kan betale for din parkering i Aarhus med såkaldte skrabebilletter, som kan købes hos Borgerservice på Dokk1.