Ansøg om beboerlicens

Hvis du har adresse i et af Aarhus Kommunes beboerparkeringsområder, kan du købe beboer- og gæstelicenser til parkering. Licenserne giver tilladelse til ubegrænset parkering på offentlige parkeringspladser med 2-timers parkering i dit parkeringsområde. Undtagelsen er beboerparkeringszone 1, hvor licensen kun giver ubegrænset parkering fra kl. 17-09 på hverdage, mens der er ubegrænset parkering hele weekenden.

Der kan ikke købes licens til trailere.

Se kort med beboerparkeringszoner

Du har mulighed for at købe en beboerlicens hvis du står som ejer eller bruger af bilen i SKATs motorregister. Du kan som ejer ændre registreringsattesten på Skats hjemmeside.

Ved leaset bil, skal du uploade/vedhæfte en kopi af leasingkontrakt fra autoriseret leasingfirma. Den digitale kopi kan være scannet fra det originale dokument, eller et billede taget med en mobiltelefon. Du skal uploade og sende leasingkontrakten samtidig med du ansøger om beboerlicens.

Enebrugererklæring

Hvis din bil er på værksted, har du mulighed for at få en værkstedslicens. Værkstedslicensen gælder som udgangspunkt i 14 dage, og du skal udfylde og uploade en tro- og love erklæring når du ansøger om værkstedslicens. Erklæringen skal underskrives af både brugeren og et autoriseret værksted. 

På samme måde har du mulighed for at købe en lånebils-licens, hvis du har lånt en bil i en kortere periode. Der skal udfyldes og uploades en tro- og love erklæring når du ansøger om en lånebils-licens. Erklæringen skal underskrives af både brugeren og ejeren.

Vær opmærksom på, at erklæringen højest kan købes tre gange årligt.

Tro og love-erklæring

For yderligere information:

Læs mere om beboer- og gæstelicenser her

 

En beboerlicens koster kr. 265,00 for et år. Beboere kan også købe en gæstelicens, som koster kr. 27,00 pr. dag. Det er ikke muligt at købe en gæstelicens til parkeringsområde 1, City. Beboerlicensen er elektronisk og træder i kraft, når den endelige kvittering er modtaget.

En værkstedslicens er gratis og træder i kraft, når den endelige kvittering har modtaget.

En lånebils-licens koster kr. 125,00 for 14 dage, og der kan kun søges om 3 x 14 dage pr. år, pr. bil. Lånebils-licensen træder i kraft, når den endelig kvittering er modtaget.

En gæstelicens koster kr. 27,00 pr. købte dato, og gæstelicensen træder i kraft, når den endelige kvittering er modtaget.

Vær opmærksom på, at et køb ikke kan fortrydes, og at det betalte beløb ikke kan refunderes.

Du bestiller beboerlicensen direkte via Aarhus Kommunes selvbetjeningsløsning. I selvbetjeningen er det desuden muligt at forny eller ændre en eksisterende beboerlicens, bestille gæstelicens, samt bestille lånebils-licens og værkstedslicens.

Inden du åbner selvbetjeningen, anbefaler vi, at du har følgende parat:

  • NemID
  • Betalingskort (Dankort, Visakort eller MasterCard)
  • Bilens registreringsnummer (nummerplade)