Gå til hovedindhold

Psykologtilbud til pårørende

Når sygdom rammer, påvirker det den enkelte, hele familien og det tætte netværk. Mange pårørende oplever et meget stort ansvar og omfattende forandringer. Er du pårørende til en med fysisk langvarig sygdom, kan du henvende dig til os. Så finder vi sammen ud af, hvordan vi bedst kan støtte dig.

Indhold

  Vi har flere forskellige tilbud - både individuelt og i grupper. Lige nu tilbyder vi følgende 4:

  Informationsmøde

  Informationsmødet afholdes den første mandag i hver måned. Der vil være en oplæg om dét at være pårørende, og du vil få information om de forskellige støttemuligheder, der findes i kommunen. Du kan også her møde andre pårørende, som du kan dele og udveksle erfaringer med. Det vil også være muligt at tilmelde sig vores andre to tilbud (se nedenfor).

  SOS - Samvær Omsorg Støtte for pårørende

  5 ugers kursusforløb med fysisk fremmøde. Vi mødes i en gruppe med andre pårørende 1 gang ugentligt a 2 timer. Mødegangene består både af små, relevante oplæg, aktiv dialog og samtaler om det, du er optaget af. Du vil få tilbudt en individuel samtale i forbindelse med afholdelse af kurset.

   Se video om  SOS til pårørende

   

  KIS - Kort individuelt samtaleforløb til pårørende

  Hvis du ikke har mulighed for at deltage på nogle af vores ovenstående forløb, er der mulighed for, at du kan få op til 3 individuelle samtaler, hvor vi sammen undersøger hvilke andre muligheder der er for at imødekomme dine behov i din nuværende situation.

   

  Uanset hvilket tilbud du vælger er hensigten, at opnå overskud til at forblive en god omsorgspårørende for din nærtstående, samtidig med at du tager godt vare på dig selv. Alle borgere i Aarhus kommune er velkomne. For at benytte sig af vores gratis tilbud skal både den pårørende og den sygdomsramte være over 18 år.

  Henvendelse til pårørendeteamet

  Du kan selv henvende sig via kontaktformularen nedenfor, eller din læge eller sygehus kan formidle kontakten.

  Vil du høre mere er du velkommen til at ringe til os på 87 13 40 35.

  Kontaktformular

  Læs vores folder her:

  Pårørendetilbud
  Sidst opdateret: 23. august 2023