Undervisning

Vi tilbyder kompenserende specialundervisning, som er en individuelt målrettet indsats og er gratis at deltage i.

Formålet er at give dig redskaber, færdigheder og viden, som kan være en hjælp til at mestre de problemer, der følger med at være psykisk sårbar.

Du kan bruge undervisningen til at blive klogere på dig selv. Det kan gøre dig bedre til at håndtere en hverdag med psykiske vanskeligheder, og det kan gøre det lettere og sjovere at være sammen med andre mennesker. På den måde kan det blive en vej for dig til at deltage aktivt i samfundslivet, enten gennem videreuddannelse eller via arbejdsmarkedet.

Du skal være indstillet på at arbejde målrettet med dig selv og dele personlige udfordringer og strategier med undervisere og medkursister. Holdene er på ca. otte kursister og en eller to undervisere.

Adgang til tilbuddene

Hvis du vil starte i et af forløbene skal du kontakte visitatorerne, Louise eller Janni, på telefon 41 85 85 42 og aftale tid til en samtale.

Hvis du vil vide mere, så kontakt Ole Viller, telefon 86 20 79 79, mail ov@aarhus.dk

Lovgrundlag

Tilbuddene drives i henhold til Lov om kompenserende specialundervisning for voksne og er en del af Center for Dagområdet i Socialpsykiatri og Udsatte Voksne.

 

Vi tilbyder en række kurser til voksne med en ADHD- eller ADD-diagnose, deres pårørende og andre interesserede.

Der er ikke flere pladser på holdene ADHD – og hva' så, intensiv og ADHD – og hva' så, basis i efteråret 2018.

Vi lukker op for visitationssamtaler til forårsholdene 2019 den 15. september. Du skal have deltaget i et ADHD – og hva' så, oplæg, før du kan komme til en samtale. Oplæggene varer 2 timer og handler om, hvad ADHD er, og hvordan vi arbejder med undervisningen.

I foråret kan du tilmelde dig et af vores korte kurser ADHD – og hva' så, intro.

Desuden er der ADHD – og hva' så, pårørende, som er et oplæg om de særlige udfordringer, der er ved at være pårørende til en voksen med ADHD. Oplæggene er åbne for alle interesserede.

Som noget nyt har vi også et oplæg med introduktion til Kaptajn i eget liv, som er et samarbejdsredskab til voksne med ADHD. Redskabet består af en hjemmeside og en bog. På hjemmesiden kan man hente de enkelte kapitler i hæfteform, lytte til oplæsninger af artikler og se videointerviews med voksne, der har en ADHD-diagnose.

Redskaber er udviklet af Jens Brejnrod og Helle Holmen, og de holder et kursus i, hvordan materialet er bygge op, og hvordan man arbejder med sin styrmand onsdag den 24. oktober.

adhdkaptajn.dk