Gå til hovedindhold

Korsagergården

Botilbud til dig, der er 18-65 år og har psykiske og sociale problemer og måske har brug for længerevarende ophold i et omsorgsbetonet og socialt støttende tilbud.

Indhold

  Vi giver dig mulighed for at skabe dig en tilværelse i egen bolig med den støtte, du har brug for. Når du bor hos os, handler det om at vedligeholde eller udvikle dine færdigheder og om at finde ud af, hvad du har brug for, for at kunne nå dine mål og drømme. Her kan du øve dig på hverdagslivet og lære naboer og personale at kende.

  Vi arbejder hen mod, at du kan klare dig selv i egen bolig. Du skal være indstillet på, at du i høj grad skal klare dig selv, fx handle ind, lave mad og gøre rent, evt. med støtte fra en medarbejder.

  Du skal arbejde på at tage så meget ansvar for dit liv, som det er muligt, det indebærer også, at du selv kan bede om hjælp, når du har brug for det. Det handler om, at du skaber dit eget liv på dine egne betingelser.

  Vi forventer et samarbejde, og vi har respekt for dig som individ, din autonomi og din mening om, hvad der er et godt liv. Vi accepterer, hvis du har brug for fred og ro.

  Tilbuddet bygger på individuelle valg, og du vælger selv, hvor meget du vil indgå i fælles aktiviteter.

  Tilbuddets indhold

  Hver beboer har tilknyttet en tovholder. Sammen med tovholderen, aftaler du, i hvilket omfang, du har brug for støtte til at mestre de basale, daglige færdigheder og få mere indhold i tilværelsen.

  Vi har 14 rækkehuslejligheder, der ligger omkring den gamle præstegård i Gl. Åby. 12 lejligheder er cirka 45 kvm med stue/køkken, bad og toilet, en lille forgang og en trappe, der fører op til en hems. 2 af lejlighederne er i et plan, hvor der, i stedet for hems, er et soveværelse. Alle lejligheder har en lille have.

  Selve præstegården fungerer som et fælleshus i 2 etager. Sammen med fælleshus, cykelskur og værksted, danner lejlighederne ramme om en gårdhave med plæne, to terrasser og et drivhus. I fælleshuset er der stue/køkken, vaskehus, aktivitetsrum og kontorer.

  Vi har en lille minibus, vi bruger til diverse ture og fælles indkøb.

  Medarbejderne er tilgængelige mandag til fredag klokken 8-22. Weekend og helligedage klokken 9-22.

  Sådan får du adgang til tilbuddet

  Du skal henvises til tilbuddet af din sagsbehandler i Rådgivning og Visitation Voksne.

  Lovgrundlag

  Tilbuddet drives efter servicelovens § 108 om længerevarende ophold i boformer. Tilbuddet er en del af Center for Bo-området under Job, Udsatte og Socialpsykiatri.

  Sidst opdateret: 15. august 2023