Handicapbiler

Din nedsatte funktionsevne skal i væsentlig grad:

  • vanskeliggøre din mulighed for at fastholde et arbejde
  • gennemføre en uddannelse
  • eller i øvrigt forringe din evne til at færdes

Du skal have et betydeligt kørselsbehov, der bedst løses i egen bil.

I forbindelse med vurderingen ser vi på, om dit kørselsbehov kan dækkes på anden vis, fx med handicapkørsel eller flextur.

Afgørelsen træffes på baggrund af en samlet vurdering af din situation. I nogle tilfælde skal vi bruge lægeoplysninger for at kunne vurdere en ansøgning. Du kan forvente at blive kontaktet af en konsulent, hvor du får mulighed for at uddybe din ansøgning.

Du har ret til at have en bisidder hos dig. Dette kan være en pårørende, en ven eller en repræsentant fra en patientorganisation.

De oplysninger du giver os, bliver gemt elektronisk.

Du skal ansøge om handicapbil på borger.dk. Klik på linket herunder for at ansøge.

Hvis du opfylder betingelserne for støtte til køb af bil, yder kommunen et lån, svarende til billigst egnede bil-løsning og tilskud til nødvendig særlig indretning. Lånet er rentefrit, og som udgangspunkt skal halvdelen afdrages over 6 år (72 mdr.), mens resten bliver nedskrevet over samme periode. Beregningen er afhængig af dine indtægtsforhold. Tilskuddet ydes til indretninger, der eventuelt skal monteres i bilen, eksempelvis specialsæde, flytning af pedaler, kran eller lift, fastspænding af kørestol mv. Tilskud til automatgear ydes med et fast tilskud. Du bliver fritaget for at betale grøn ejerafgift eller vægtafgift på bilen (bortset fra udligningsafgift på en dieselbil).

Du kan selv vælge din bil, men vi skal godkende, at den er egnet som handicapbil.

Det er bl.a. et krav fra os, at:

  • bilen er fabriksny, og at du er ejer af bilen
  • bilen er kaskoforsikret for dens fulde værdi, herunder også værdien af eventuel særlig indretning i bilen
  • du overholder afdragsvilkårene i gældsbrev eller bilpantebrev

Du skal selv betale de sædvanlige driftsudgifter på din bil (brændstof, værkstedsbesøg, forsikringer mv.). Du vil – efter ansøgning – kunne få hjælp til reparation af de særlige indretninger, som bilen er udstyret med. Hvis du ønsker reparation af den særlige indretning, skal du kontakte Sundhed- og Omsorgslinjen på tlf. 87 13 16 00. En reparation skal godkendes af en konsulent, inden den foretages.