Gå til hovedindhold

Dit barns trivsel og sundhed

Trivsel, sundhed og læring er tre sider af samme sag. Dit barn kan bedst lære nyt, hvis det trives.

En pige spiser sin madpakke i klassen
  • Læs op

Indhold

    Når dit barn er fysisk aktivt, fremmer det dit barns sundhed og stimulerer dets læring. Skolen arbejder altid med at skabe et godt socialt miljø som ramme for dit barns trivsel. Kontakt skolen, hvis du oplever, at et barn ikke trives.

    Sund skolefrokost

    Dit barn har brug for brændstof for at lege, lære og udvikle sig. Et godt morgenmåltid og en god madpakke hjemmefra er vigtigt. De fleste skoler i Aarhus har en kantine eller et kantineudsalg. Du kan også bestille mælk og frugt via skolen.

    Skolesundhedsplejersken

    Dit barn vil blive undersøgt af sundhedsplejersken, mens barnet går i børnehaveklasse. Det er vigtigt, at du som forælder deltager ved undersøgelsen. Sundhedsplejersken samarbejder med lærerne og andre faggrupper på skolen om at fremme børnenes sundhed. Du kan altid kontakte sundhedsplejersken på skolen og lave en aftale.

    Tandplejen

    Samarbejdet om dit barns tandpleje fortsætter, som du kender det: Du er med, når dit barn er til tandeftersyn, og du er altid velkommen til at kontakte dit barns tandklinik, hvis du har spørgsmål. Dit barn vil også gradvist selv lære mere om at passe sine tænder. Læs mere om tandpleje for skolebørn.

    Bekymret for hvordan dit barn trives og udvikler sig?

    Som forælder kan du ind imellem blive bekymret for dit barns udvikling og trivsel. Hvis du er bekymret, kan du altid få råd og vejledning hos dit barns lærere og pædagoger eller hos skolens ledelse. Hvis du ønsker mere rådgivning kan du kontakte sundhedsplejersken på skolen, de kommunale Børn og Unge-læger eller PPR, som kan hjælpe børn med særlige fysiske, faglige eller psykiske behov.

    Mobning

    Et godt socialt miljø er med til at forebygge mobning. Samarbejde mellem forældre og skole er den mest effektive måde at sikre trivsel på og løser heldigvis langt de fleste problemer. Er det ikke lykkedes? Læs mere om hvad du kan gøre, hvis et barn bliver mobbet. Du kan altid se skolens antimobbestrategi på skolens hjemmeside.

    Respekt for Grænser

    Børn og Unge har fokus på at forebygge seksuelle overgreb på børn og unge. Har du mistanke om, eller er du bekymret for, at dit barns grænser er blevet overskredet? Du kan få hjælp og vejledning hos Respekt for Grænsers forældrelinje.

    Sidst opdateret: 4. oktober 2023