At tage gode naturbilleder handler ikke nødvendigvis om at have et godt kamera. Det er et skridt på vejen at vide, hvordan man styrer de forskellige funktioner. Men først og fremmest handler det om at bruge sine øjne og kunne forestille sig, hvilke af de mange indtryk, der er værd at fastholde. At gå tur med kameraet får dig til at sanse naturen på en anden måde. På denne tur mødes vi, når skyggerne bliver lange. Jeg kigger på jeres apparater og rådgiver efter bedste evne. Har du en trefod, så tag den med. Vi vandrer i området og prøver at indfange landskabet i stort og småt. Deltagerne opfordres til at arbejde videre alene i de følgende dage, så der vil være materiale til den efterfølgende evaluering.

Tilmelding på mail baslinien@gmail.com

Tidspunkt:
Mandag d. 4. marts 2019
Kl. 16.30-18.30

Mødested:
Parkeringspladsen ved Byleddet 31, 8220 Brabrand

Turleder:
Jørgen Nielsen, fotograf.
Læs mere på Jørgens hjemmeside

Tilgængelighed:
Mindre god tilgængelighed

Konceptet er simpelt; vi mødes, vi bader og vi ønsker hinanden go´morgen med kaffe og croissanter. Vi gør det både, når morgensolen langsomt varmer vores morgentrætte kroppe, og når mørket og kulden sætter ind med alt, hvad det har.
Vi gør det, fordi man vågner af det, og har det helt fantastisk bagefter!
Lad disse mandagsmorgener være et fast referencepunkt til at følge årets gang for dig, naturen og vandtemperaturen.

Tilmelding dig her

Tidspunkt:
Mandag den 4. marts 2019
Kl. 06.45-07.15

Mødested:
Den Permanente, 8240 Risskov
Ved stranden syd for Den Permanente

Turleder:
Laurids Enevoldsen, Johan Mejniche Nielsen og Kristoffer Bliksted  fra Natur Retur

Tilgængelighed:
Mindre god tilgængelighed

Fra den spanske syge til mormors kolonihavehus. Aarhus Vestre Kirkegård blev indviet i 1927, og jorden vest for kirkegården kunne tages i brug i tilfælde af katastrofer. Tiderne skiftede, kister blev til urner, og i dag er kirkegården under hastig forandring.

Tidspunkt:
onsdag d. 6. marts 2019
Kl. 10.00-11.00

Mødested:
Vestre Store Kapel
Viborgvej 47A, 8210 Aarhus V

Turleder:
Klaus Berthelsen og Morten Johannes Aaby

Tilgængelighed:
God tilgængelighed

Materialet fra mandagens tur medbringes, og vi kigger på resultaterne i fællesskab. Fokus vil primært være på billedernes indhold, men der vil også blive givet eksempler på redigering. Underviseren arbejder selv i programmet Capture One, men der er mange på markedet.

Tidspunkt:
Søndag d. 10. marts 2019
Kl. 10.00-13.00

Mødested:
Folkestedet
Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus

Turleder:
Jørgen Nielsen, fotograf

Tilgængelighed:
God tilgængelighed

Kom med på en rask vandretur i højt tempo. Ilmarch trækker rødder tilbage til antikken, hvor de romerske legioner overraskede deres fjender ved at krydse store afstande på kort tid. Inspireret af deres bedrifter skal vi ud og teste benene – vandreturen kommer til at foregå med 7 km i timen, og vi holder tempoet. De, der ikke kan holde kadencen, må selv finde hjem. Vi er hjemme senest 18.30, så man kan nå hjem og fylde depoterne op med lækker aftensmad.

Tilmeld dig her 

Tidspunkt:
Tirsdag d. 12. marts 2019
17.00-18.30

Mødested:
Vi mødes på Brabrandstien ved broen i den østlige ende af Brabrandsøen mellem haveforeningerne Sølyst og Søvang.
Indtast i google maps: 56.140415, 10.144536

Turleder:
Natur Retur: Johan Mejniche Nielsen og Nikolaj Voldum Ahlburg

Tilgængelighed:
Mindre god tilgængelighed. Asfalterede stier hele vejen, men lang distance og højt tempo.

Det er endnu engang ramsløgstid, og de små, spæde skud pibler frem fra skovbunden i hastigt tempo. De er en indikation på, at foråret er på vej, og derfor er det nu tid til, at vi skal samle ramsløg igen! Vi mødes på cykelparkeringen ved Den Permanente og følges i samlet trop gennem skoven, hvor vi vil introducere til skovens hvidløg og skyde en sankevandring i gang. For enden af denne vil vi stå klar med snobrødsdej og bål, hvor vi skal forvandle nogle af vores ramsløg til ramsløgssmør, der kan blive dyppelse til snobrødet. Så kom og få naturlig hvidløgsånde.

Tilmeld dig her

Tidspunkt:
Søndag d. 17. marts 2019
Kl. 16.30-18.30

Mødested:
Cykelparkeringen ved Den Permanente, 8240 Risskov

Turleder:
Natur Retur: Signe Bay, Dina Bjørn, Katrine Bonde og Johan Mejniche Nielsen

Tilgængelighed:
Mindre god tilgængelighed.

Vær med, når Natur Retur inviterer til Jørgen Leth i skovbunden! Jørgen er for mange af os forbundet med livsnydelse og fordybelse, hvorfor en kombination af hans lyrik og Risskov må give en rigtig behagelig forårsaften i det fri. Vi pakker tæpper og liggerunderlag og fylder ladcyklen med gode flasker rødvin. Sammen skal vi nyde et glas vin i skovbunden til lyden af Jørgens sprøde stemme akkompagneret af Mikael Simpson og Frithjof Toksvig. Vi mødes på cykelparkeringen ved den permanente og går sammen op i skoven. Alle deltagere medbringer egen aftensmad, vi står for vin. Med fyldte maver nyder vi sammen skoven og Jørgen.

Tilmeld dig her

Tidspunkt:
Torsdag d. 28. marts 2019
Kl. 18.00-20.00

Mødested:
Cykelparkeringen ved Den Permanente, 8240 Risskov

Turleder:
Natur Retur: Laurids Enevoldsen og Signe Bay

Tilgængelighed:
Mindre god tilgængelighed.

Så er det tid til den årlige nationale affaldsindsamling! Lad os stå sammen i kampen for en renere verden!

Til Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling 2019 vil frivillige over hele landet fjerne affald fra naturen i en fælles kamp for en renere planet.
146.000 børn er allerede tilmeldt skolernes indsamling i ugen op til d. 31. marts, hvilket er en ny rekord!
Den 31. marts vil privatpersoner, virksomheder, foreninger og kommuner samle ind. I Aarhus er der adskillige indsamlinger, og i DN Aarhus Ung fortsætter vi vores tradition med at rengøre Riis Skov og Den Permanente for affald. Vi sørger for sække, handsker og forfriskninger til alle deltagere.

PRAKTISK:
Vi mødes ved Sjette Frederiks Kro kl 10:00 og indsamler i 2 timer. Derefter vil der være forfriskninger, vejning af affald og fællesbillede. Vi anbefaler at cykle til skoven eller parkere i nærheden af skoven, da der kan være konfirmationer på kroen. Vi foreslår desuden at medbringe en pose til de supersunde og lækre ramsløg i skovbunden, hvis nogen skulle have lyst til at plukke disse efter indsamlingen.

Der er ingen tilmelding, men materialer beregnes efter antal deltagere på DN Aarhus Ungs facebookbegivenhed.

Vi glæder os til en fantastisk dag sammen med jer!

Tidspunkt:
Søndag d. 31. marts 2019
Kl. 10.00-13.00

Mødested:
Sjette Frederiks Kro
Salonvejen 1, 8240 Risskov

Turleder:
Danmarks Naturfredningsforening Aarhus UNG

Tilgængelighed:
Mindre god tilgængelighed