Aktiv Sommerferie

Aarhus Kommune tilbyder hvert år børn fra 0. til 9. klassetrin at deltage i en lang række professionelt tilrettelagt ferieaktiviteter i skolernes sommerferie. Det er gratis at deltage.

Ferieaktiviteterne udgives i ferieavisen Aktiv Sommerferie, som er et tilbud for børn, der bor i Aarhus Kommune eller går i folke- eller privatskole i Aarhus Kommune.
Læs ferieavisen Aktiv Sommerferie her: Ferieavisen Aktiv Sommerferie 2018
På de aktiviteter, hvor der er alderskrav, er det klassetrinnet man går i FØR sommerferie. Altså, står der fra 4.- 9. klasse, så skal man gå i 4. klasse før sommerferien.
De forskellige aktiviteter arrangeres i et samarbejde med Aarhus Kommune af initiativtagere med relevant erfaring.

Alle skoler i Aarhus får omkring uge 20 udleveret ferieavisen til uddeling blandt eleverne i 0.- 9. klassetrin.

Hvorfor skal jeg deltage i Aktiv Sommerferie:

• Du kan få nye venner eller lære nogle fra din egen skole bedre at kende.
  • Du kan afprøve nye sportsgrene og bevægelsesformer.
  • Du kan dygtiggøre dig i en sportsgren, som du allerede er aktiv i.
  • Du kan låne udstyr i forbindelse med aktiviteten - fx badmintonketsjer og bolde.

Der er voksne på aktiviteterne, som sætter i gang, og de tager ansvar for sikkerheden. Nogle af aktiviteterne er for bestemte aldersgrupper, og mange af dem kræver forhåndstilmelding.