Gå til sidens indhold

Giv en dag til demokratiet

En valgdag er demokratiets festdag. Har du lyst til at hjælpe ved valg? Så meld dig som frivillig!

Du har chancen for at være med, når der er valg i Aarhus Kommune. Vi åbner for tilmelding her på siden, når vi nærmer os et nyt valg.

 

Hvad er opgaven?

Som frivillig hjælper du til på afstemningsstedet med fx at udlevere stemmesedler, krydse af i valgbøgerne, sikre at stemmesedlerne kommer i valgurnerne og optælle stemmer, når valget er slut. Du bliver instrueret i opgaverne, når du møder frem på valgdagen. 

 

Du skal være på afstemningsstedet fra klokken 7.00, og indtil stemmerne er talt op om aftenen. På de større afstemningssteder kan det godt blive sent, før alle stemmerne er talt op.

 

   Gå til videoklip med frivillige ved valg i Aarhus   

 

Værd at vide

Når du er frivillig, modtager du diæter. I 2018 er diætbeløbet på 840 kroner, som er skattepligtig. På selve valgdagen får du gratis mad og drikke, men du skal selv sørge for transport til og fra afstemningsstedet. Vi forsøger altid at sørge for god mad og forplejning i løbet af dagen.  

 

For at kunne være frivillig på et valgsted i Aarhus, skal du bo i kommunen og have ret til at stemme til valget.  

 

Opgaverne som valgstyrere og tilforordnede på afstemningsstederne varetages af personer udpeget af de politiske partier fra Aarhus Byråd. Det gælder stadig. Ordningen med frivillige tilforordnede er et supplement, hvor borgere har mulighed for at deltage ved valget. Derfor skal du ikke sende en ansøgning, hvis du ved, at du bliver tilmeldt af et politisk parti.   

 

I din ansøgning spørger vi dig om valgsekretariatet må gemme dine oplysninger, så vi har mulighed for at kontakte dig ved senere valg. Hvis du svarer ja, behøver du ikke udfylde en ansøgning igen ved senere valg. 

 
 

Opdateret: 03.1.2018

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Borgerservice og Biblioteker

Telefon: 89 40 22 22

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code