Gå til sidens indhold

Byrådsmøder

Der afholdes byrådsmøde i byrådssalen på Aarhus Rådhus hver anden onsdag kl. 16.00.

Byrådsmøderne er offentlige og kan - med undtagelse af den lukkede del - overværes af alle. Mød op på rådhuset, hvis du har interesse i en bestemt sag på dagsordenen, eller du har lyst til at overvære et byrådsmøde. Rådhusvagten viser dig vej til tilhørerpladserne.

 

I tilfælde af, at der ikke er tilhørerpladser nok i salen, vil der uden for salen være opstillet stole, og lyden fra salen vil blive transmitteret direkte via højtalere. Til byrådsmøderne er det ikke muligt for tilhørerne at stille spørgsmål eller komme med indsigelser.
 
Byrådets møder i 2018

 

Sådan forløber et byrådsmøde

På byrådsmøderne bliver sagerne altid behandlet i en bestemt rækkefølge:
 

  • prioriterede sager
  • sager, der er udsat fra sidste møde    
  • sager fra Magistraten
  • sager fra Borgmesterens Afdeling
  • sager fra de øvrige magistratsafdelinger
  • forskellige forslag og forespørgsler fra byrådets medlemmer samt sager, hvor byrådet udelukkende skal orienteres

Borgmesteren indleder mødet med at gennemgå dagsordenen. Her afgøres det, hvilke sager der skal behandles eller kan besluttes ved ’hammerslag’. Hammerslag betyder, at ingen byrådsmedlemmer har bemærkninger til sagen. På en tavle ved indgangen til byrådssalen kan man efter borgmesterens gennemgang se, hvilke sager der er afgjort ved hammerslag.

 

Byrådet behandler nu de sager, hvortil der er bemærkninger. Ordførerne får ordet i en rækkefølge, der er bestemt af deres partigruppes størrelse. Det største parti får ordet først.

 

Byrådet holder en times pause kl. 18.00. Mødet er slut, når alle sager på dagsordenen er behandlet. Mødet afsluttes dog senest kl. 22.00. Hvis byrådet ikke har nået at behandle alle sager, udskydes de resterende til næste møde.

 

Efter det åbne byrådsmøde behandles sager for lukkede døre. Det vil sige, at der ikke er adgang for offentligheden. Sager, der behandles for lukkede døre, er fortrolige sager, herunder personlige sager samt sager om køb og salg, tilbud på bygningsarbejder og leverancer.

 

Læs forretningsorden for Aarhus Byråd

Kontakt

Raadhuset

Byrådssekretariatet

Borgmesterens Afdeling

Rådhuset vær. 280

8000 Aarhus

Telefon: 89 40 22 50

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 12.3.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Byrådssekretariatet

Telefon: 89 40 22 50

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code