Gå til sidens indhold

Den aktive borger

Den aktive borger er kendetegnet ved, at han eller hun er ekspert i eget liv, og at vedkommende selv tager det overordnede ansvar for, at der sker en forandring. Den aktive borger ønsker at gøre noget for sig selv og/eller for andre.

Vi møder den aktive borger i Socialforvaltningen og i Beskæftigelsesforvaltningen, når borgeren har brug for støtte og hjælp til at komme videre i livet. Det kan være grundet ledighed, sygdom, misbrugsproblemer, familieproblemer, hjemløshed, handicap eller andre sociale begivenheder.

Indsatsen for den aktive borger er kendetegnet ved ikke at gøre borgeren til klient i det sociale og beskæftigelsesmæssige system. Vi anerkender borgerens rettigheder men fokuserer på muligheder for selv at tage vare på eget liv. Når en borger i Aarhus Kommune får hjælp eller støtte, skal støtten derfor tage udgangspunkt i borgerens egne ressourcer. Den professionelle indsats skal finde løsninger sammen med borgeren og understøtte disse løsninger.

Vi tror på, at denne tilgang skaber værdi og værdighed i indsatsen. Både for den enkelte borger og for samfundet som helhed.

 
 

Opdateret: 16.4.2018

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code