Gå til sidens indhold

Borgerservice og Biblioteker

Aarhus Kommunes forvaltning for Borgerservice og Biblioteker er et resultat af magistratsreformen, som trådte i kraft den 1. januar 2006.

Sammenlægningen af borgerservice og biblioteker i én forvaltning skal sikre, at borgerne får den den bedst mulige betjening. Det sker gennem samarbejde om udvikling af digital selvbetjening samt vidensdeling om borgerbehov.

 

Borgerservice

Borgerservice er borgernes indgang til det offentlige. Vi samler en lang række offentlige serviceydelser, så du kun skal henvende sig ét sted.

 

Opgaverne omfatter blandt andet information og vejledning, pas, kørekort, vielser og hjælp til selvbetjening. 

 

Du finder Borgerservice på Dokk1 på havnen i Aarhus.

 

NemBS

Du kan også få en række udvalgte borgerserviceydelser på bibliotekerne i Risskov, Viby, Åby, Lystrup, Harlev, Tranbjerg, Højbjerg og Tilst. Denne service kalder vi NemBS.

 

Det er forskelligt hvilke borgerserviceydelser, du kan få på det enkelte bibliotek. Du kan se, hvad du kan på dit lokale bibliotek via Borgerservice- kortet.

 

Gå til Borgerservice-kortet (åbner nyt vindue)

 

Bibliotekerne

Udover bøger, musik, film og andre materialer stiller bibliotekerne vejledning i videnssøgning og en lang række elektroniske tjenester til rådighed for borgerne på 18 lokalbiblioteker, på Hovedbiblioteket og via internettet.

 

Du kan finde mere om bibliotekernes ydelser på bibliotekernes website, hvor du kan søge, reservere og forny lån i Biblioteksbasen, søge gratis i en række elektroniske tidsskrifter og databaser, hente inspiration til læsning, se lokalhistoriske fotos og film og meget mere.

 

Gå til bibliotekernes hjemmeside (åbner nyt vindue)

 

Aarhus Stadsarkiv

Aarhus Stadsarkiv (oprettet 2011) står for kommunens arkiv og dermed opbevaring, registrering og formidling af både digitale sager og papirsager. Kommunens ældre arkiv blev frem til 2011 indsamlet af Erhvervsarkivet, men overdrages i løbet af 2016 til Aarhus Stadsarkiv. Stadsarkivet er også lokalhistorisk arkiv for borgerne i Midtbyen.

 

 

 

Stadsarkivet er et såkaldt offentligt arkiv oprettet i henhold til arkivloven. Det fører tilsyn med kommunens arkivdannelse gennem det kommunale arkivudvalg.

 

 

 

Stadsarkivet har adresse på Dokk1. Her er der læsesal for offentligheden. Stadsarkivet suppleres af 22 lokalhistoriske arkiver i Aarhus Kommune.

 

Du kan læse mere på Stadsarkivets hjemmeside. 

 

Gå til Aarhus Stadsarkivs hjemmeside (åbner nyt vindue)

Kontakt

Aarhus Kommunes Biblioteker

Kultur og Borgerservice

Dokk1

Hack Kampmanns Plads 2

8000 Aarhus C

Telefon: 89 40 92 00

E-mail: 

 

Kontakt

Aarhus Stadsarkiv

Søren Bitsch Christensen

Telefon: 4185 6508

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 09.2.2018

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Borgerservice og Biblioteker

Telefon: 89 40 22 22

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code