Gå til sidens indhold

Ny hjemmeside skal gøre det nemmere at være borger i Aarhus

Aarhus Kommune har valgt samarbejdspartnere til stor satsning med nye hjemmesider, intranet og ekstranet.

3,5 millioner besøg. Så mange besøg har Aarhus Kommunes hjemmeside i løbet af et år.

 

Der kan være mange grunde til at lægge vejen forbi Aarhus.dk. Nogle leder efter et nyt job, andre skriver deres barn op til en plads i daginstitution eller folkeskole, og endnu andre ønsker måske at skifte læge. Nu skal det være endnu nemmere at finde relevante oplysninger og betjene sig selv på kommunens hjemmeside. Magistraten i Aarhus Kommune har derfor givet grønt lys for et samarbejde med webbureauet Kruso om udvikling af en ny hjemmeside med nyt grafisk design.

 

Det er ikke kun kommunens centrale hjemmeside, der vil blive berørt. Foryngelseskuren vil omfatte omkring 80 andre større og mindre kommunale hjemmesider, der alle vedligeholdes i kommunens fælles hjemmesidemiljø.

 

De første hjemmesider kan være omlagt i efteråret 2017. Den nye udgave af Aarhus.dk forventes dog først klar i andet kvartal 2018.

 

På de interne linjer vil Aarhus Kommune opruste med et nyt intranet, der som noget helt nyt skal nå ud til alle kommunens 28.000 ansatte. Et ekstranet skal gøre det nemmere for borgere og kommunens medarbejdere at samarbejde via nettet. Også til realisering af intranet og ekstranet har kommunen nu fundet en samarbejdspartner. Det er det lokale firma, Colibo, som har haft succes med sin intranetløsning i en række danske kommuner samt private og offentlige virksomheder.

 

It-systemerne til både hjemmesider og intranet er baseret på it-systemet Umbraco, der er en dansk udviklet open source-platform, men benyttes over hele verden.

 

Aarhus Kommunes nuværende hjemmeside er fra 2010, og intranettet er fra 2009. Aarhus Kommunes aktuelle satsning med hjemmesider, intranet og ekstranet er en del af handlingsplanen ’Fremtidens Kommunikationsplatforme’.

Kontakt

Lise Uhre Pless

Sekretariatschef

Borgmester- og Ledelsessekretariatet

Rådhuspladsen 2

8000  Aarhus C.

Mobil: 3052 0405

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 08.1.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code