Gå til sidens indhold
09.05.2018

H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
Mens op mod 10.000 aarhusianere løber sammen med Kronprinsen, når han i anledningen af sin runde fødselsdag slår vejen forbi Aarhus til Royal Run den 21. maj, kan resten af byen heppe og nyde god musik.

”Jeg glæder mig over, at vi får et fantastisk Royal Run, som byder på en unik løbeoplevelse og viser byen fra sin bedste side. Der venter Kronprinsen og alle deltagerne en festlig begivenhed, og jeg er stolt over, at vi på byens gader og stræder kan give Kronprinsen en rigtig flot fødselsdagsfejring,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Rådhusklokkerne spiller den kongelige løbefest i gang med fødselsdagsmelodien ”Happy Birthday” til ære for fødselaren. Herefter sendes Kronprinsen ud på de to løberuter på henholdsvis 10 km og en mil. Langs ruterne vil der være forskellig underholdning.

”Vi glæder os til at fejre Kronprins Frederik i Aarhus. Vi vil sammen med aarhusianerne skabe en folkefest i midtbyen, som både kronprinsen, aarhusianerne og besøgende kan være en del af. Vi skaber den helt rigtige Aarhus-stemning med sangere, der alle har tilknytning til Aarhus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der skyder Kronprinsens løbeheat i gang.

Den kongelige fødselsdag fejres under overskrifterne ”Lyden af Aarhus” og ”Smagen af Aarhus”. Begge dele vil kunne opleves både i start- og målområdet i Musikhusparken og langs løberuterne.

Løberne kan glæde sig til, at der undervejs vil blive viftet med flag og spillet fødselsdagssang. Løberne på 10 km ruten får den enestående mulighed for at løbe igennem Slotsparken foran den kongelige families Aarhus-residens - Marselisborg slot.

Efter 8 km kommer løberne nemlig til et royalt gourmet-depot! For dem hvor tiden betyder mindre, vil det være muligt at tage en lille pause, nyde musikken og fristelserne fra de dygtige fødevareproducenter i Region Midtjylland.

Maden kan indtages til Aarhus Musikskoles Royal Teen Strings, der vil levere ægte hofmusik.

Det hele slutter i Musikhusparken, hvor hele Aarhus er inviteret til stor fødselsdagsfest. Her spiller Aarhus Jazz Orchestra op til Aarhus-fødselsdagskoncert med bl.a. Ida Corr, Bogfinkevej samt Kris Herman og Jeanette Bonde, der vil spille et Aarhus Medley af kendte Aarhus-sange.

Fejringen af Kronprinsen i forbindelse med Royal Run i Aarhus begynder i Musikhusparken den 21. maj klokken 10.45.

Se hele programmet i begivenheds-app'en AarhusGuiden.
Link til denne side

Nyheder

 • 17.05.2018

  Rammerne for Classic Race Aarhus er lagt fast

  Teknik og Miljø har nu færdigbehandlet vilkårene for Classic Race Aarhus. Vilkårene sendes til arrangøren og beboerne i området.
 • 17.05.2018

  Der er andet i livet end karakterer

  Sæsonen for klamme håndflader, følelsesmæssige op- og nedture, ærgrelser, forglemmelser, ris, ros og nervøs lugt af ungdommens armhuler er åben. Det årlige karakterræs i folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser er indledt.
 • 15.05.2018

  Den Blå Skole udvider ved internationalt sejlsportscenter i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
 • 15.05.2018

  Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

  Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.
 • 09.05.2018

  Borgmester Jacob Bundsgaard: Der bliver kamp om pengene til udsatte boligområder

  Kommentarer fra borgmester Jacob Bundsgaard i forbindelse med politisk aftale i Folketinget om udsatte boligområder (ghetto-aftalen):
 • 09.05.2018

  Populær pulje uddeler penge igen

  Hvad har unge musikere på Godsbanen, øl- og vinsmagere i Brabrand og strikkedamer i Tilst til fælles? De har alle modtaget penge fra Aarhus Kommunes GENLYD-pulje til at udvikle deres aktiviteter.
 • 09.05.2018

  H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

  Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
 • 09.05.2018

  Nyt liv til fabriksgrund i Kongsvang

  100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang. Den ene af grundene, der bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til.
 
 

Opdateret: 15.5.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code