Gå til sidens indhold
12.03.2018

Mere sport på skemaet hos aarhusianske skoleelever

Aarhusianske skoleelever får igen mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene i skoletiden. Aarhus Kommune og Idrætssamvirket aktiverer en ny pulje til fælles projekter mellem skoler og idrætsforeninger. Dele af puljen vil denne gang være øremærket større og længerevarende projekter.

Aarhus Kommunes afdelinger for Kultur og Borgerservice samt Børn og Unge har sammen med Idrætssamvirket Aarhus afsat 300.000 kr. årligt i 2018-20 til at fortsætte indsatsen Den åbne skole – samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger Aarhus.

 

”Aarhus har mange engagerede og dygtige instruktører i byens foreninger, som kan være med til at skabe nye aktiviteter i folkeskolen. Jeg håber, at vi med puljen kan skabe endnu mere aktivitet både i skolen og i vores foreninger, så endnu flere børn og unge får en aktiv hverdag fuld af sport og sunde fællesskaber”, siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune.

 

Puljen blev udbudt første gang i 2015.  Den understøtter intentionerne i Folkeskoleloven - Bevægelse og Den åbne skole, hvor der er fokus på bevægelse og læring. Den skal også bidrage til, at børn og unge får inspiration til at bruge de gode muligheder og de fællesskaber, idrætsforeningerne har til dem.  

 

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, glæder sig over samarbejdet.

”Tættere bånd mellem skoler og idrætsforeninger er ganske enkelt godt for både det lokale fællesskab og for børn og familier. Børn, forældre og foreninger får bedre kendskab til hinanden, og måske baner vi vejen for nye fritidsinteresser. Samtidig ved vi, at aktive og sunde børn lærer mere, og på den måde kan projekterne være med til at mindske uligheden i sundhed,” siger Thomas Medom.

 

Siden 2015 er der uddelt midler til 31 samarbejdsprojekter.  Mange af projekterne er nu afsluttet med gode erfaringer. Du kan læse om dem og lade dig inspirere i inspirationskataloget 'Bevægelse og den åbne skole'.

 

Inspirationskatalog - Den åbne skole (pdf)

 

Hos Idrætssamvirket Aarhus kan man tydeligt se resultaterne af samarbejdsprojekterne:

 

”Vi kan se, at de mange partnerskaber mellem folkeskolerne og idrætsforeningerne har givet flere medlemmer i flere idrætsforeninger, og at kendskabet til hinanden skaber muligheder for øget samarbejde i fremtiden. Jeg glæder mig derfor over, at projektet fortsætter i yderligere 3 år.” siger Jens Bundgaard, formand for Idrætssamvirket Aarhus.

 

Næste ansøgningsrunde i foråret 2018. Mere info om ”Åben Skole ”-puljen kan læses her:

 

Mere om Den åbne skole i Aarhus

 

For yderligere oplysninger kontakt

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad,

via pressechef Michael Jaap, 40 22 87 99

 

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, 21 94 72 57

 

Jens Bundgaard, formand for Idrætssamvirket Aarhus, 21 75 07 24

Link til denne side

Nyheder

 • 18.06.2018

  Festugen inviterer til traditionsrig koncert i Rådhushallen

  Den folkekære sanger og charmør Dario Campeotto underholder i den smukke Rådhushal til den traditionsrige Festugekoncert med Aarhus Jazz Orchestra.
 • 15.06.2018

  Forbud om afbrænding af Sankt Hansbål med mere

  Østjyllands Brandvæsen indfører forbud mod afbrænding i det fri og afbrænding af bål, herunder også Sankt Hans bål. Brug af ukrudtsbrændere, mindre bålfade og grill m.v. er stadig tilladt.
 • 14.06.2018

  Grønt tag på plejehjem giver bedre udsigt

  Beboerne på Plejehjemmet Åbygård i Aarhus har fået naturudsigt efter det kedelige, flade tagpap er blevet beklædt med sedumplanter.
 • 13.06.2018

  Flere i folkeskolen

  Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg. Det er formålet med den nye alliance som foreningen Danske Skoleelever sammen med landets fire største kommuner underskriver fredag den 15. juni 2018 til folkemødet på Bornholm.
 • 12.06.2018

  Besøg Aarhus Kommunes nye hjemmeside

  Efter otte år er det tid til at sende kommunens hjemmeside på pension. Om kort tid bliver den erstattet af en ny hjemmeside, som vi tester i øjeblikket.
 • 12.06.2018

  Nu indvies Giber Å ved Vilhelmsborg

  Giber Å slynger sig nu under Hovstien ved Vilhelmsborg efter en stor restaurering af området. De første fisk har allerede fundet vej gennem det nye vandløb.
  Onsdag den 13. juni indvies området officielt.
 • 07.06.2018

  Medom hilser børn fra lukningstruet skole velkommen

  Undervisningsministeriet agter at fratage den private skole Lykkeskolen i Gellerup sin økonomiske støtte, efter at skolen gennem længere tid har været i ministeriets søgelys.
 • 07.06.2018

  Vis ekstra omtanke ved brug af ild

  Tag dine forholdsregler i sommervejret og lad os hjælpes ad med at undgå brand.
 
 

Opdateret: 12.3.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code