Gå til sidens indhold

GIS Løsninger

Oversigt over digitale GIS kortløsninger i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune tilbyder en lang række forskellige kortløsninger der primært fokusere på udstilling af geografiske informationer. Der er sat fokus på at kortløsningerne er nemme at tilgå og betjene.


Kortløsninger er delt ind så relaterede kortløsninger findes under samme emne.


De fleste kortløsninger har ingen specifikke krav til hvilken maskine, styresystem eller browser. Der findes dog nogle få ældre kortløsninger der har specifikke krav, som beskrevet nedenfor


Ældre kortløsninger

Der findes nogle få ældre kortløsninger der kører på en Autodesk MapGuide server. Dette betyder at kortløsningerne kun kan tilgås i en Internet Explorer browser, da løsningen kræver installation af en plugin,i form af et ActiveX komponent, for at kortet kan vises.

 

ActiveX komponentet skal kun installeres første gang der åbnes en ældre kortløsning, hvorefter det virker i alle ældre kortløsninger. Dog skal man være opmærksom på at sikkerhedsniveauet i ens Internet Explorer browseren skal være sat til medium eller lavere, samtidig med at man skal have tilladelse til at installere nye programmer på maskinen, for at ActiveX komponentet kan installeres.

 

Når en kortløsning er af den ældre type, gøres der opmærksom på dette.


 
 

Opdateret: 02.3.2016

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Digitalisering og GIS

Telefon: 89 40 45 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code