Gå til sidens indhold

Business Region Aarhus

Aarhus er i international sammenhæng en mellemstor by. I kampen om at tiltrække og fastholde virksomheder og velkvalificeret arbejdskraft spiller markedsstørrelse og kritisk masse på mange områder en afgørende rolle. Et tæt samarbejde med omkringliggende byer indenfor byregionen kan imødegå dette og udvikle og fremhæve områdets synlighed og styrker.

 

Et stærkt fællesskab

Kommunerne i Østjylland og Business Region Aarhus, som består af tolv østjyske kommuner, træder stadig tydeligere frem som et nationalt vækstcenter og som et sammenhængende lokaliserings-, bosætnings- og arbejdsomrade – en funktionel byregion.
Business Region Aarhus’ kommuner har en fælles interesse i at binde området sammen, at høste synergi fra fælles projekter, at tale med fælles stemme og stå stærkere sammen i en konkurrencepræget globaliseret verden.

 

12 kommuner

Business Region Aarhus samarbejdet består af tolv østjyske kommuner, der arbejder på tværs af kommunegrænser for at skabe vækst og arbejdspladser og for at fastholde og styrke området som et af Danmarks to førende vækstcentre med international gennemslagskraft.

 

Samarbejdet består af følgende kommuner: Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus.

 

De strategiske spor

I den nyeste strategi fra Business Region Aarhus er der blevet defineret tre strategiske spor, der afspejler nogle af de erhvervsmæssige styrkepositioner, som vi har i Østjylland. De tre strategiske spor er:

  • Produktion og Viden

 

  • IKT og Smarte Fællesskaber

 

  • Fødevareklyngen

 

På Business Region Aarhus' hjemmeside kan du læse mere om det konkrete indhold i samarbejdet samt følge med i de konkrete initiativer, der bliver igangsat indenfor de strategiske spor.

Klik her for at gå til www.businessregionaarhus.dk (åbner nyt vindue)

 

Du kan også læse mere om arbejdet i Business Region Aarhus i den nyeste strategi.

Klik her for at læse Strategi 2016-2018 (åbner nyt vindue)

 

 

 

 
 

Opdateret: 17.6.2016

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Erhvervs- og byudvikling

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code