Gå til sidens indhold

Biblioteker

Bøger, musik og film – til dig og dit nærbibliotek.

Aarhus Kommunes biblioteker stiller bøger, musik, film, elektroniske tjenester og andre materialer til rådighed for byens borgere. På hylderne findes mere end 450.000 materialer og der er cirka to millioner udlån årligt, og 10.000 daglige besøg på bibliotekernes hjemmeside.

Når du har fået dit lånerkort vælger du samtidig dit nærbibliotek, din tilhørsfilial, hvad enten det er Hovedbiblioteket eller et af de 18 lokalbiblioteker. Der kan du hente det du har reserveret. Biblioteket sørger for transporten. Dagligt flytter vi fem tons materialer tættere på dig.

Med lånerkort og pinkode kan du bestille bøger, musik og film via bibliotekernes hjemmeside, eller du kan bestille fra alle landets biblioteker via Bibliotek.dk. Bøger, musik og film bringes automatisk til dit nærbibliotek og du får besked via e-mail, sms eller postkort, når det ligger klar til dig.

 

På bibliotekernes hjemmeside kan du læse mere om adresser og åbningstider.

 

Besøg bibliotekernes hjemmeside (åbner nyt vindue)

 

Åbne Biblioteker

Kan man lukke sig selv ind på biblioteket? Svaret er ja!

 

Du kan selv lukke dig ind og bruge biblioteket - også uden for åbningstiderne med personalebetjening. Som standard er 12 lokalbiblioteker således åbne for borgerne fra kl. 7 til kl. 22 på alle ugens dage. Det kalder vi 'Åbne Biblioteker'. Samtidig er åbningstiderne med personalebetjening reduceret.

 

I den 'Åbne Tid' kan du hente reserveret materiale, låne materialer, læse i tidsskrifter og i øvrigt bruge biblioteket næsten som du plejer, men altså uden personalebetjening. Åbne Biblioteker giver mulighed for at bruge biblioteket på nye måder: som mødested, til en snak om bøger, til avislæsning, til studiekredse, til foreningsmøder eller andet. Det er i høj grad op til borgerne i lokalområdet, hvordan de hver især og sammen vil bruge biblioteket fremover. 

 

Den generelle åbningstid vil være fra kl. 7 til kl. 22 alle ugens dage, men dog med undtagelser af hensyn til lokale forhold. Eksempelvis hvis biblioteket er i et center med en anden åbningstid. Du kan se såvel den 'Åbne Tid' som de tidspunkter, hvor du kan blive betjent af bibliotekspersonale på bibliotekernes hjemmeside.

 

Gå til 'Åbne Biblioteker' på bibliotekernes hjemmeside (åbner nyt vindue) 

 

Du kan få yderligere information ved at kontakte personalet i den bemandede åbningstid. Nye lånere bedes medbringe legitimation.

  

 

Kontakt

Aarhus Kommunes Biblioteker

Kultur og Borgerservice

Dokk1

Hack Kampmanns Plads 2

8000 Aarhus C

Telefon: 89 40 92 00

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 29.9.2017

Afdeling: Dokk1

Send kommentar: Aarhus Kommunes Biblioteker

Telefon: 89 40 92 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code