Gå til sidens indhold

Kommuneplanlægning

I hver valgperiode tager Byrådet stilling til kommuneplanen og fastlægger den overordnede plan for kommunens fysiske udvikling.

Kommuneplanen er dermed det sted, hvor alle de forskellige politikker Byrådet arbejder med tager fysisk form. Hvor og hvordan skal byen udvikles; hvordan skal hensynene til mennesker, natur, landskab, kultur, erhverv og økonomi vægtes osv. Det er spørgsmål som kommuneplanen giver et samlet svar på. Efter planloven gælder kommuneplanen løbende 12 år frem i tiden. I Aarhus er der imidlertid tradition for at sætte mål og retning for udviklingen ud over denne horisont.

 

Kommuneplanen består af en politisk del som kaldes hovedstrukturen og en rammedel, der fastlægger konkrete rammer for udviklingen i kommuneplanens ca. 2.000 rammeområder. Herudover indeholder kommuneplanen retningslinjer for enkeltprojekter der kan have væsentlig indvirkning på miljøet.

 

Der udarbejdes løbende tillæg til kommuneplanen. Dels i forbindelse med udvalgte temaer og store byudviklingsprojekter, dels i forbindelse VVM-redegørelser (VVM står for vurdering af virkninger på miljøet) i forbindelse med større enkeltprojekter og dels i forbindelse med lokalplanplaner.

 

På denne side finder du links til de gældende planer og aktuelle kommuneplandebatter. Nedenunder er der links til Miljøministeriets nationale database og til kommunens egen GIS-baserede elektroniske kommuneplan. Vedtagne tillæg til Kommuneplan 2017 og offentliggjorte forslag til tillæg kan findes i den digitale kommuneplan (åbner i nyt vindue). 

 

God læselyst!

Kontakt

Kommuneplanafdelingen

Ledelsessekretariatet for Teknik og Miljø

Rådhuset, Rådhuset 2

8100 C Aarhus

Telefon: 89 40 26 20

E-mail: 

 

Kommuneplanafdelingen

Overordnede ansvarsområder

 

  • Kommuneplanlægningen

 

 
 

Opdateret: 16.3.2018

Afdeling: Ledelsessekretariatet for Teknik og Miljø

Send kommentar: Kommuneplanafdelingen

Telefon: 89 40 26 20

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code