Gå til sidens indhold

Aarhus skal være en velfungerende by

Selvom byens vokseværk giver udfordringer, skal trafikken glide bedst muligt.

Aarhus er i vækst og ved at udvikle sig fra en mellemstor by til en egentlig storby. Den trafikale mobilitet skal selvfølgelig følge med udviklingen.

 
Der er mange gevinster ved vækst, men det giver også udfordringer, som det opleves i alle storbyer. Især i myldretiden, ind og ud af byen.

 

Aarhus Byråd har med oprettelsen af en ny Mobilitets- og Vejfond (MOVE) sikret den trafikale mobilitet i Aarhus en ekstra vitaminindsprøjtning, så der nu samlet kan anvendes mere end én mia. kr. over de kommende år på bedre fremkommelighed.

 
Aarhus Kommune arbejder ud fra en stjerneplan, der samler byudviklingen og de centrale transportsystemer og trafikstrømme. Vi har allerede igangsat en del projekter, som skal forbedre fremkommeligheden, i midtbyen og på indfaldsvejene, og store nyanlæg giver helt nye muligheder og sammenhænge. Det største projekt er i gang sammen med staten og Region Midtjylland: Danmarks første letbane. Den første etape står køreklar i 2017, og vi arbejder på at sætte flere etaper i gang.

 

Her kan du få et overblik over kommunens visioner, strategier og planer for udvikling af byens trafikale mobilitet.

 
 

Opdateret: 15.12.2016

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code