Gå til sidens indhold
Vestereng fra oven

Vestereng

Vestereng er et naturområde i Aarhus Nord nær det nye universitetshospital (Skejby Sygehus), en række virksomheder samt enkelte boligblokke.

I området er der skov, græs-, eng- og overdrevsarealer, vandløb, vandhuller samt opholdsarealer til diverse sportsaktiviteter. Der er et meget rigt dyre- og planteliv i området, hvor der er registeret mange arter af pattedyr, insekter, fugle, planter og træer.

På Vestereng har flere sport- og fritidsklubber deres daglige gang, og mange bruger arealet til gå-, trave- og løbeture og ikke mindst hundeluftning. Skoler og daginstitutioner benytter også området. Der er grejbaser, til skolebrug i skovområdet, og sheltere med bålplads. 

Tidligere var der store koncerter på Vestereng, men denne aktivitet er stoppet pga. støjgener og problemer med adgangsvejen til Skejby Sygehus. Sundhedslandskab sat i bero

Center for Miljø og Energi undersøger i øjeblikket flere områder, der kan bruges til projekter, hvor man genanvender den jord, der kommer i overskud fra de mange byggerier i kommunen. Det er et ønske, at projekterne skal understøtte flere funktioner, for eksempel sport- og fritidsformål, støjafskærmning, klimatilpasning og kulturelle formål. Arealerne skal i sidste ende fremstå som spændende, grønne og rekreative arealer. 

I den forbindelse har vi også overvejet at etablere et såkaldt rekreativt sundhedslandskab på det areal på Vestereng, der tidligere blev brugt til blandt andet Grøn Koncert. Planerne er dog sat i bero, da projektet både skal vurderes i forhold til andre mulige placeringer i kommunen, og fordi vi skal vurdere behovet for klimatilpasning i området. 

Vi forventer at være færdige med at udpege egnede arealer til genanvendelsesprojekter i løbet af efteråret 2017. Herefter bliver der foretaget en prioritering af de projekter, som skal sættes i gang.

Kontakt

Muldvarpen Mulle

Jordgruppen

Center for Miljø og Energi Virksomheder og Jord

Grøndalsvej 1C

8260 Viby J

Telefon: 89 40 45 22

E-mail: 

Telefontider:
Alle hverdage: 8 - 14

 
 
 

Opdateret: 05.5.2017

Afdeling:

Send kommentar:  

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code