Gå til sidens indhold

Digital tryghed i Aarhus

IT-kriminalitet er den kriminalitetsform, som danskerne er mest bekymrede for.

Det Kriminalpræventive Råd udgav i marts 2016 en rapport, hvor af det fremgår, at 25 % af danskerne er enten temmelig eller meget bekymrede for at blive udsat for IT-kriminalitet i dagligdagen. Det gør IT-kriminalitet til den kriminalitetsform, som danskerne er mest bekymrede for. 

 

På andenpladsen kommer indbrud, som 14,6% af danskerne er enten temmelig eller meget bekymrede for. Undersøgelser peger endvidere på, at den enkeltes IT-kompetencer har betydning for graden af tryghed; dem med de bedste IT-kompetencer er mindst utrygge ved at færdes på internettet.

 

Samtidig peger politiets tal på, at bedrageri og hacking er kriminalitetsområder med et stigende antal anmeldelser, og at der bl.a. er sket en signifikant stigning i antallet af anmeldelser om misbrug af betalingskort på internettet og svindel med køb på internettet.

 

På den baggrund vil der iværksættes kampagner og aktiviteter med fokus på at give utrygge borgere et IT-kompetenceløft. Dette kan f.eks. bestå i workshopaktiviteter med fokus på læring om værktøjer til at gennemføre tilstrækkelig online-beskyttelse. Men også egentlige oplysningsaktiviteter med fokus på de væsentligste gode råd til sikker og tryg færdsel på internettet.

 
 

Opdateret: 18.8.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code